پمپ ها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند :
پمپ های جابجایی مثبت
رایج ترین پمپ های دینامیکی پمپ های سانتریفیوژ یا پمپ های گریز از مرکز یا جریان شعاعی هستند که با چرخش پروانه و ایجاد خلا مایعات را به حرکت در می آورند.
انواع پمپ های سانتریفیوژ برحسب کاربرد :
پمپ های سیرکولاتور در جهت جریان انداختن آب بدون فشار در سیستم های حرارتی استفاده می شود. جنس بدنه این نوع پمپ از چدن و استیل است.
.
پمپ های افقی یک طبقه از نوع مکش که در تاسیسات مکانیکی کاربرد دارد.
.
پمپ های آبرسانی فشار قوی که چند طبقه هستند. این پمپ ها برای جبران فشار کم انتقال آب به واحدهای طبقات بالا در ساختمانهای با ارتفاع زیاد و بلند مورد استفاده قرار می گیرد.
.
پمپ های کف کش و شناور در جهت استفاده در چاه های عمیق، نیمه عمیق و استخرها که در آب غوطه ور می شوند و دارای گواهینامه IP68 می باشند. از نوع پمپهای مستغرق سانتریفیوژ هستند و نحوه کار آنها بدینصورت است که یک موتور الکتریکی، پمپ را به حرکت درآورده و در نتیجه انرژی جنبشی سیال افزایش یافته و پمپاژ صورت می گیرد. این نوع پمپ ها هم به دو دسته تکفاز و سه فاز تقسیم بندی می شوند. جنس بدنه در این کفکش ها استیل، چدن و آلومینیومی می باشند.
.
پمپ های لجن کش که در فاضلاب و در مواردی که آب با مواد غلیظ حالت روان دارد استفاده می شود. مکانیزم عملی شبیه پمپ کف کش دارد و توانایی آن را دارد که انواع سیالات را همراه با میزان زیادی ناخالصی و مواد معلق جامد موجود در آن (لجن و فاضلاب) پمپاژ کند. بسته به اینکه کف کش با چه میزان ولتاژی کار کند به دو دسته تکفاز و سه فاز تقسیم بندی می شوند. همچنین از لجن کش برای انتقال آب با فشار پایین و دبی بالا نیز می توان استفاده کرد.
مزایای پمپ های سانتریفیوژ
طراحی ساده
.
در دسترس بودن
.
اشغال فضای کم
.
هزینه های جاری پایین نسبت به سایر پمپ ها
انواع پمپ کف کش
ساده
.
فلوتر دار (دارای قطع کن برقی)
.
خازن داخل
.
خازن بیرون
.
کف کش بادی
.
کف کش آب از بغل
.
کف کش آب از رو
.
پمپ کف کش برقی ضد انفجار
کاربرد پمپ کف کش
پمپاژ آب صاف
.
پمپ کف کش چاه آب
.
فواره ها
.
آبیاری زمین کشاورزی
.