اثرات، کمبود و بیشبود فسفر

نقش فسفر در گیاه

فسفر یکی از ۱۷ عنصر ضروری برای رشد گیاه است که عملکرد آن طوری است که نمی تواند توسط سایر عناصر جایگزین شود. مقدار کافی آن برای رشد حداکثر و تکثیر لازم است. به عنوان یک ماده اصلی غذایی به حساب می آید . به این معنی که نیاز محصولات کشاورزی به آن نسبتا زیاد است .

فسفر در فرایند روزانه گیاهان نقش حیاتی دارد که شامل انتقال انرژی می باشد . فسفات بخشی از ساختار شیمیایی ADP و ATP می باشد که منبع ذخیره ای انرژی است و تعداد زیادی از واکنش های شیمیایی را به راه می اندازد.

فسفر

فسفر (Phosphorus)

حضور آن برای رشد اولیه ریشه ها بسیار ضروری است

علائم کمبود
– توقف رشد
– برگ های جوان کوچک، خشبی و به رنگ سبز تیره متمایل به خاکستری و برگهای پیر زرد رنگ میگردند.

اصلاح کمبود
-مصرف کودهای فسفره در خاک
-مصرف کود های فسفره در آب آبیاری

مسمومیت
سمیت فسفر بر روی بوته های خیار خیلی نادر است. غلظت مطلوب آن در برگ خیار گلخانه ای ۰/۶ تا ۱/۳ درصد بر حسب وزن خشک برگهای وسط شاخسار اصلی است. معمولاً بیشتر در برگهای جوانتر یافت می شود اما برگهای سوم از نوک انتهایی بوته خیار با حداقل سطح ۱۰ سانتی متر بهترین حالت نمونه‌برداری است. کمبود در غلظتهای پائین تر از ۰/۳ یا ۰/۲ درصد مشاهده می گردد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *